Casa Rusănescu, cunoscută sub denumirea de „Casa Căsătoriilor”, din Craiova, se află pe lista de priorități a municipalității, în vederea reabilitării clădirii cu bani proveniți din finanțare nerambursabilă.

Imobilul a devenit proprietatea Municipiului Craiova, în anul 2008, în urma unei acțiuni în justiție, edilul urbei, Mihail Genoiu, anunțând că proiectul privind reabilitarea și transformarea în muzeu a acestei clădiri a intrat în competiție cu alte monumente istorice. Întrucât intră în această categorie (clădire-monument istori, n.r.) fondurile vor fi accesate prin Programul Operațional Regional 2014-2020. „Am depus proiectul pentru Casa Rusănescu, pe axa monumente istorice, întrucât acest imobil este monument istoric. Proiectul a fost avizat, a primit punctaj și va intra în competiție cu alte monumente istorice. Sunt mai multe solicitări, mai multe proiecte privind această categorie de clădiri, comparativ cu suma de bani prevăzută. Să sperăm că sunt șanse să câștigăm. Avem 75 de puncte acordate. Nu am avut punctajul maxim din cauza faptului acest punctaj l-au obținut cele care au avut, în momentul depunerii cererilor de finanțare, activitate deja întreprinsă, dar o activitate turistică. La noi nu este cazul, clădirea nu are această destinație și de aceea nu am obținut punctaj maxim”, a explicat Genoiu.

Autoritățile craiovene au stabilit ca după reabilitare, Casa Rusănescu să devină Muzeul Craiovei. Aici vor fi expuse obiecte de valoare, hărţi, cărţi și alte documente care amintesc despre istoria oraşului.

Articolul precedentOlt. Maşini parcate, lovite de un şofer adolescent băut şi fără permis
Articolul următorUn bărbat din Balş a intrat în greva foamei, în faţa Tribunalului Olt. El este nemulţumit că este sub control judiciar