Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Dolj au revenit la varianta întocmirii listelor de aşteptare pentru dispozitivele medicale, începând cu data de 11 iunie, după ce solicitările în acest sens au crescut constant în ultima perioadă.

Potrivit unui bilanţ al Casei de Asigurări de Sănătate Dolj, în primul semestru al acestui an, au fost emise nu mai puţin de 3.448 de decizii pentru dispozitive medicale, dintre care: 701 decizii – echipamente pentru oxigenoterapie, 248 au fost decizii – dispozitive pentru protezare stomii, 337 au fost decizii – dispozitive pentru incontinenta urinara, 417 – decizii – orteze pentru membrul inferior, 487- proteze auditive, celelalte decizii s-au eliberat pentru dispozitive de statică şi mers.

Întrucât instituţia a juns în punctul de a nu mai putea onora cererile în momentul depunerii lor, s-a trecut la liste de aşteptare şi criterii de stabilire a priorităţii.

„Datorită creşterii adresabilităţii pentru aprobarea obţinerii de dispozitive medicale şi a imposibiliăţii acordării acestora la momentul solicitării, casa de asigurări de sănătate a instituit criterii de prioritizare şi liste de aşteptare. Criteriile de prioritizare precum şi existenţa  listei de aşteptare sunt aduse la cunoştinţa asiguraţilor la momentul depunerii cererii de aprobare a unui dispozitiv medical şi de asemenea prin postarea pe site-ul CAS Dolj”, au explicat reprezentanţii CAS Dolj.

Aceştia au mai spus că pentru dispozitivele medicale recomandate în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, afecţiunilor neoplazice sau celor pentru copiii cu vârsta între 0-18 ani, nu există liste de aşteptare.

 

Articolul precedentDirecţia de Sănătate Publică Dolj, cu gunoiul la uşa instituţiei
Articolul următorAmenzi pentru nereguli descoperite la acordarea venitului minim garantat