Peste 250 de dosare aparţinând doljenilor care beneficiază de diferite forme de asistenţă socială au fost verificate de către reprezentanţii Serviciul Inspecţie Socială din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Dolj, în primul semestru din acest an, pentru neregulile constatate fiind aplicate amenzi.  

Conform unei situaţii a Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Dolj, cele mai multe verificări au vizat acordarea Venitului Minim Garantat.

„Serviciul Inspecţie Socială din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Dolj a desfăşurat 18 activităţi de control inopinat privind beneficiile de asistenţă socială şi anume: 11 controale cu privire la acordarea Venitului Mimin Garantat , trei controale cu privire la acordarea alocaţiei de susţinere a familiei, trei controale cu privire la acordarea de ajutoare încălzire şi un control cu privire la acordarea indemnizaţiei creştere copil. Au fost verificate 254 dosare”, se arată într-un raport de activitate al AJPIS Dolj.

Pentru neregulile depistate au fost aplicate şi două amenzi în cuantum total de 10.000 de lei, netrimiterea actelor necesare pentru punerea în plată fiind cauza sancţiunilor.

„În şapte dosare de Venit Minim Garantat şi Alocaţie Susţinerea Familiei au fost dispuse 10 măsuri de remediere a deficienţelor. Deoarece nu au trimis documentele de punere în plată la VMG şi ASF, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 10.000 lei, şi un avertisment scris. Nu au fost sesizate alte instituţii cu atribuţii de control sau organe de urmărire penală”, se mai arată în raport.

De asemenea, reprezentanţii instituţiei au făcut controale şi cu privire la respectarea standardelor minime de calitate de către furnizorii privaţi de servicii sociale în centrele rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice, nefiind descoperite nereguli.

Articolul precedentCasa de Asigurări de Sănătate Dolj a revenit la listele de aşteptare pentru dispozitivele medicale. Instituţia nu face faţă solicitărilor
Articolul următorSalariile din Dolj, sub media pe ţară. Doljenii care lucrează în domeniul serviciilor, cel mai bine plătiţi