Două unităţi miniere de carieră, din cadrul Complexului Energetic Oltenia au fost sancţionate cu câte 10.000 de lei de fiecare, în urma unor controale efectuate de către inspectorii de muncă, săptămâna trecută. Neconformităţile constate în ambele unităţi pot genera accidente de muncă grave, angajatorul fiind obligat să remedieze situația.

În ambele unităţi există pericolul iminent de electrocutare a angajaţilor din cauza lipsei asigurării măsurilor de prevenire a unor astfel de accidente. „Într-una dintre staţiile electrice ale benzii transportoare acoperişul este defect, iar înăuntru pătrunde apa de ploaie. De asemenea, în ambele cazuri, a fost constatată lipsa împământării la o parte dintre echipamentele de muncă, într-o locaţie împământarea fiind asigurată cu ajutorul unui ax de rolă ruginit ce făcea legătura între banda de transport şi pământ. O altă deficienţă constatată de către inspectorii de muncă a fost, în amândouă unităţile, dotarea staţiilor electrice cu extinctoare cu perioada de valabilitate expirată. Situaţia a fost întâlnită, la una dintre unităţi, şi în ceea ce priveşte trusa medicală existentă pe un excavator a cărei perioadă de valabilitate expirase din anul 2015”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITM Gorj, Neli Matei.

De menţionat faptul că, într-una dintre cariere, în timpul controlului, angajaţii reparau banda de transport prin metode rudimentare, fără mănuşi de protecţie şi o scară mobilă la dispoziţie.

Articolul precedentNoi viniete de parcare pentru craioveni
Articolul următorPe jos spre Prefectura Gorj, în semn de protest