Tot mai mulți craioveni își fac griji în privința căldurii din locuințe, după ce, în primăvara acestui an, s-a vorbit despre întreruperea furnizării agentului termic. Pentru foarte mulți cetățeni, centrala proprie este o investiție imposibil de realizat, din cauza veniturilor, fapt pentru care, spun aceștia, singura variantă rămâne tot societatea de termoficare.

Reprezentanții Primăriei Craiova dau asigurări că, în iarna ce urmează, căldura nu va pune probleme la nivel de oraș. Încă se poartă discuții, la București, pentru a se clarifica sub ce formă juridică se continuă legătura cu CEO, a spus viceprimarul municipiului Craiova, Stelian Bărăgan. „Cetățenii să nu se sperie. Vom avea căldură ca și anul trecut. În ceea ce privește relația cu CEO, chiar și săptămâna trecută am avut o discuție să vedem în ce direcție mergem. Vrem să știm cum putem accesa fonduri europene pentru a pune pe picioare partea de termoficare. Săptămâna viitoare avem o soluție finală. Se studiază între o societate comună, Primăria Craiova-CEO, sau o societate doar aparținând CEO. Săptămâna viitoare vom știi. În luna octombrie, aflăm dacă se aprobă sau nu și prelungirea planului de reorganizare pentru încă un an”, a spus Bărăgan.

În ceea ce privește costul gigacaloriei, autoritățile locale nu întrevăd, la această dată, o creștere în acest sens. De asemenea, cei care vor să se debranșeze o pot face în baza unei cereri către SC Termo Craiova și dacă se respectă condițiile cerute de lege, furnizorul le dă undă verde.

 

 

Articolul precedentElevii de 10 ai județului Dolj, premiați
Articolul următorPatru răniți într-un accident, la Motoci