97 de primării din județul Dolj au solicitat Oficiului de Cadastru și Publicitate  Imobiliară Dolj obținerea finanțării în cadrul etapei 5 a Programului Național de cadastru și cartea Funciară.

Lucrările de cadastru vor începe în acest an, potrivit programului, suma totală alocată județului Dolj fiind de 14.356.075 de lei.

Potrivit legii, au prioritate sectoarele cadastrale care cuprind terenuri aferente proiectelor de infrastructură de interes național și terenuri agricole subvenționate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Totodată, pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, primăriile care semnează contracte de finanțare cu OCPI – urile trebuie să găsească prestatori până în luna august, anul curent. Conform legislației, ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de peste 300 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, o altă sursă de finanțare poate fi bugetul local al primăriilor.

 

 

Articolul precedentPercheziții într-o comună din Dolj, la domiciliul unui suspect de furt
Articolul următorCe măsuri a luat Ministerul Sănătății în cazul Clinicii de Hematologie Craiova. Pintea a cerut și demiterea directorului de îngrijiri