Patru comune din județul Dolj vor beneficia de un program al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), instituția inițiind, miercuri și vineri, două proceduri de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor.

ANCPI a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) anunțul cu privire la cele două licitații, 149 de unități administrativ-teritoriale urmând să beneficieze de acest program.

Finanțarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.

„Cele două proceduri vor fi finalizate cu încheierea de contracte multianuale/lot pentru o perioadă de 24 de luni. Valorile estimate sunt: 17.670.936 de lei fără TVA pentru cele șapte UAT-uri și 146.818.512 de lei (fără TVA) pentru cele 142 de UAT-uri. Proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat”, se arată într-un comunicat de presă al OCPI Dolj.

Din județul Dolj au fost selectate în acest sens patru comune, respectiv Poiana Mare, Moțăței, Leu, Maglavit, criteriile de prioritizare fiind: localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României; localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe; localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

Articolul precedentÎncepe Olimpiada de Resurse Naturale și Protecția Mediului. 80 de elevi așteptați la Craiova
Articolul următorA început dezbaterea publică a bugetului Craiovei pentru acest an. Care sunt așteptările cetățenilor