Peste o sută de doljeni au ajuns la medic, în doar o săptămână, fiind diagnosticați cu boli diareice acute. Cei mai mulţi sunt copii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 4 ani, aceştia prezentându-se atât la spital cât şi în cabinetele medicilor de familie.

Din totalul persoanelor care au ajuns la medic, săptămâna trecută, 38 sunt copii cu vârstă între unu şi patru ani, 23 fiind pacienţi cu vârstă între 15 şi 64 de ani. Nu mai puţin de 80 de doljeni au avut nevoie de internare în spital, confirmându-se atât Rotavirusul cât şi E-coli. „În judeţul Dolj, au fost diagnosticate 113 cazuri cu BDA, dintre care 36 de către cabinetele de medicină de famile. Au fost internați în spital 80 de pacienți suspecți de BDA, toate cazurile de suspiciune de BDA fiind confirmate. Nu s-au înregistrat decese la grupa de vârstă mai mică de un an. Nu s-au raportat cazuri suspecte de sindrom hemolitic uremic (SHU)”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, dr. Ștefan Popescu.

În această perioadă din an, când temperaturi sunt ridicate, medicii spun că populaţia trebuie să acorde o atenţie deosebită produselor comestibile și a băuturilor cumpărate. Este indicat să se evite bunurile ce provin din comerţul ambulant, riscuri mari fiind atunci când oamenii mănâncă în localurile publice. Nu puţine au fost cazurile când oamenii legii au depistat astfel de unităţi cu zeci de deficienţe: alimente expirate, produse depozitate în condiţii improprii, care din această cauză se degradează, lipsa igienei cerute de lege în ceea ce priveşte personalul şi materialele folosite.

 

Articolul precedentCopaci căzuți pe firele de electricitate, în Craiova
Articolul următorCirculaţia feroviară la Cârcea, unde a deraiat un marfar, reluată abia în septembrie