Cele mai grave probleme din cauza precipitațiilor abundente, în județul Gorj, sunt la această oră, în comuna Alimpești. Oltețul și Cerna sunt la un pas să iasă din matcă, autoritățile încercând să prevină acest lucru. La fața locului s-a deplasat chiar prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu.

Au fost probleme în foarte multe zone din județ. Cele mai afectate sunt, din nou, localitățile din zona de munte, respectiv, Baia de Fier, Novaci, Bumbești Pițic. Acolo câteva curți și case au fost inundate. Cea mai mare problemă este, însă, în zona Alimpești, mai exact în punctul Nistorești. Cei de la Administrația Apele Române ne-au trimis avertizări de Cod Roșu pentru Olteț și Cerna, ape care sunt la un pas să depășească acea cotă de pericol. Domnul prefect este la fața locului și vom vedea ce putem face pentru ca apa să nu iasă din matcă și să ajungă în gospodării”, a spus Corina Belteu, purtător de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Articolul precedentSimpozionul „Drumuri Brâncușiene” ia startul în august. Cinci sculptori vor lucra în blocuri de piatră, timp de o lună de zile
Articolul următorPompierii din Gorj au făcut bilanțul intervențiilor în cazul inundațiilor.(FOTO și VIDEO)