Peste aproximativ două săptămâni va demara, la Craiova, Simpozionul Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene”, ajuns la cea de-a VI-a ediţie. Pentru anul acesta, juriul a ales cinci sculptori, urmând ca în Bănie să ajungă artiști din Turcia, Noua Zeelandă, Serbia și România. Tema evenimentului este „Momentul istoric al Marii Uniri de la 1918”, sculptorii lucrând cu piatra și dalta între 1 și 31 august, cel mai probabil în curtea Liceului de Artă din Craiova.

Potrivit reprezentanților Casei de Cultură Traian Demetrescu din Craiova, organizatorii simpozionului, obiectivul general al evenimentului este de a încuraja promovarea şi diversitatea patrimoniului cultural al Europei, de a creşte gradul de conştientizare a istoriei şi a valorilor comune şi de a consolida sentimentul apartenenţei în spaţiul european comun. „În urma unui concurs de promovare proiecte, organizat de Institutul Naţional al Patrimoniului în anul 2017 privind selecţia celor mai competitive evenimente culturale pentru anul 2018, Casa de Cultură se numără printre câştigătorii acestei competiţii cu proiectul cultural Simpozionul Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene” ediţia a VI-a sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural. În urma concursului de proiecte lansat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” în perioadele 27 aprilie -18 mai 2018 şi 23 iunie – 2 iulie 2018, aveam un număr de 30 de artişti înscriși. Comisia de jurizare a desemnat în vederea participării la simpozion, cinci sculptori: Ayhan Kayapinar (Turcia) – Rosy Rose; Anna Korver (Noua Zeelandă) – Freedom; Petre Virgiliu Mogoşanu (România) – Unitate; Masha Paunovic (Serbia) – Union; Emilian Popescu (România) – Synergie”, se arată într-un comunicat de presă al Casei de Cultură Traian Demetrescu din Craiova

Ca în fiecare an, cele cinci opere de artă realizate în urma simpozionului vor avea ca destinaţie decorarea diverselor spaţii publice ale Craiovei.

Articolul precedentAccidentul grav din Bulgaria cu români implicaţi. Soţia şoferului mort, operată la Slatina
Articolul următorAutoritățile din Gorj, în alertă. Oltețul și Cerna, gata să iasă din matcă