Ministerul Dezvoltării Regionale a publicat, în această săptămână pe SEAP-SICAP, trei anunţuri pentru achiziţionarea unui număr de 70 tramvaie pentru transportul public urban de călători, valoarea totală fiind de peste 600 de milioane lei. Printre mijloacele de transport în comun ce urmează să fie achiziţionate se numără şi cele 17 pentru Craiova.

În ceea ce priveşte cele 17 tramvaie cu o valoare totală de 170.000.000, din cel de-al doilea anunţ al Ministerului Dezvoltării, acestea trebuie să aibă o lungime de 25 de metri, viteza maximă de circulaţie de 70 km/oră, reglabilă, limitată electronic la 50 km/oră. Ele vor fi achiziţionate pentru a fi folosite în oraşul Craiova. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este pe 6 martie a.c.

Potrivit caietului de sarcini, tramvaiele trebuie să fie unidirecţionale, să aibă podea 100% coborâtă pe toată suprafaţa destinată pasagerilor, cu facilităţi (rampe/rampă) pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor şi a persoanelor cu mobilitate redusă.

Cele 17 tramvaie destinate transportului public din Craiova trebuie să aibă minim patru uşi duble de serviciu comandate electric şi electronic şi acţionate electric, pentru urcarea şi coborârea călătorilor, accesibile pe partea dreaptă a tramvaiului în direcţia de mers.

Capacitatea de transport totală a tramvaielor pentru oraşul Craiova trebuie să fie de minim 190 locuri, respectiv 6 persoane pe metrul pătrat, din care minim 50 pe scaune fixe, nerabatabile, din care minim 6 accesibile din low floor, plus vatmanul. Şi acestea trebuie să fie echipate cu instalaţie de aer condiţionat, instalaţie de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, instalaţie de exhaustare a aerului viciat, sistem de numărare a călătorilor, cu instalaţie audio-video în interior şi cu echipament wireless.

Viteza maximă de circulaţie a tamvaielor pentru Craiova este de 70 km/oră, reglabilă, limitată electronic la 50 km/oră. Garanţia funcţionării tramvaielor este de minim 350.000 km sau minim 5 ani (care condiţie se îndeplineşte prima), de la data punerii în exploatare.

Articolul precedentȘoferul care a intrat cu mașina în UPU Craiova, reținut
Articolul următorValentin Giurcă, directorul Căminului pentru persoane vârstnice Craiova: „Este prima dată când am trecut dosare pe o listă de așteptare. Funcționăm la capacitate maximă”