152 de apartamente ANL, situate în blocurile T2 și T3 din cartierul Craiovița Nouă, vor fi scoase la vânzare, tranzacția pentru primele 24 de locuințe aflându-se pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului Local Craiova.

Potrivit comisiei de vânzare din cadrul Primăriei Craiova, prețurile de vânzare pentru aceste locuințe pornesc de la 70.000 de lei și ajung la puțin peste suma de 100.000 de lei.

Astfel, în blocul blocul T2, scara 1, un apartament a fost evaluat la suma de 78.220 de lei. Un alt apartament, care se găsește în T2, scara 2, la parter, a fost cotat la suma de 70.468,05 de lei.

Potrivit autorităților, chiriașii pot plăti integral sau în rate egale apartamentul sau garsoniera. În cazul în care optează pentru sistemul de plată în rate, la sumele lunare li se atașează și o dobândă calculată în funcție de dobânda de referință a BNR, precum și un avans obligatoriu de 15%.

În cazul în care cumpărătorul nu își achită o rată, în luna următoare i se aplică penalități de întârziere. Aceste penalități sunt calculate în procent de 2% din cuantumul pe care îl mai are de plătit către ANL. Dacă se întâmplă să nu plătească trei rate consecutive, contractul său este reziliat de drept.

 

 

 

 

Articolul precedentUn doljean, susţinut să preia şefia Autorităţii Electorale Permanente (AEP)
Articolul următor„Protecția Copilului Dolj” încurajează voluntariatul. Cum pot fi ajutate persoanele instituționalizate