Copiilor, tinerilor şi vârstnicilor aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj le este de mare ajutor implicarea persoanelor din exteriorul instituției, socializarea fiind foarte importantă pentru aceste categorii de persoane, după cum a precizat directorul unității Florin Stancu. Astfel, cei care doresc să fie voluntari au la dispoziţie diverse modalităţi de a se implica, de la activităţi sportive, la pictură, desen, predarea unei limbi străine sau sprijin în efectuarea temelor în cazul copiilor instituţionalizaţi.

Voluntar poate fi oricine doreşte să îşi petreacă timp cu persoanele instituţionalizate. Este suficient să se adreseze unităţii şi va fi îndrumat în acest sens.

„Pe recuperare este ceva mai bine, dar în rest nu stăm foarte bine la capitolul voluntariat. Orice cetăţean poate fi voluntar. Se adresează instituţiei, vedem ce calificare are, chiar şi studii medii şi identificăm pentru fiecare voluntar locul potrivit pentru ce ştie să facă şi cum să facă. Putem vorbi de activităţi sportive, pur şi simplu o persoană vine două sau trei ore şi joacă fotbal cu un grup de copii din sistem. Se poate interveni, de exemplu, cu un ajutor la activitatea de pregătire a temelor sau la ore de meditaţie în vederea participării la olimpiade. Cert este că trebuie să respecți ceea ce decizi să faci, prin contract, pentru că și noi facem un program”, a declarat Florin Stancu, director DGASPC Dolj.

Conducerea instituţiei a spus că această socializare o asigură legătura cu mediul exterior, prin voluntari, element extrem de important mai ales pentru copiii din sistem.

„ Noi ne dorim o viaţă a voluntariatului mult mai activă. Facem apel la voluntarii care să vină şi să petreacă timpul cu copiii din sistem, dar şi cu vârstnicii, pentru că este nevoie de această socializare, aspect pe care nu îl poate asigura sistemul, ci doar colaborarea cu exteriorul”, a conchis Stancu.

Articolul precedentAlte locuințe ANL din Craiovița Nouă scoase la vânzare
Articolul următorTânăr din Craiova, reţinut după ce a comis 11 jafuri în Germania