O femeie în vârstă de 78 de ani, din județul Dolj, care a ajuns la spital după ce a contactat virusul West Nile, a decedat, la începutul acestei săptămâni.

Potrivit reprezentanților DSP Dolj, femeia a ajuns la spital cu o formă gravă a infecției, pe fondul unor boli preexistente, săptămâna trecută.  Bătrâna a fost internată în spital timp de două zile, familia luând-o acasă în cele din urmă, unde a și încetat din viață.

Acesta este cel de-al doilea deces al unui pacient cu West Nile înregistrat în acest sezon în județul Dolj, o altă femeie de 74 ani, din Poiana Mare, pierzându-și viața în urmă cu două săptămâni.

Numărul doljenilor afectați de West Nile a ajuns la 31, ultimele două cazuri fiind confirmate recent. Este vorba despre un bărbat de 78 ani, din Craiova, și unul de 86 ani, din Dăbuleni.

Potrivit medicilor, infecţia cu virusul West – Nile este transmisă prin înţepătura de ţânţar şi determină la adulţi o neuroinfecţie, care în majoritatea cazurilor este subclinică, dar uneori poate prezenta şi manifestări de meningită, meningoencefalită sau encefalită cu lichid clar. Virusul nu afecteaza copiii cu vârsta sub 15 ani.

Articolul precedentMasă festivă, spectacole și ateliere creative pentru pensionarii din Craiova, de Ziua Vârstnicilor
Articolul următorProbe la instalația de căldură, în Craiova