Ziua Internațională a Câinilor fără Stăpân este marcată, azi, și în județul Dolj, reprezentanții Salubrității Craiova făcând apel la iubitorii de animale să adopte un cățel de la Adăpostul canin Breasta.

Acțiunea are loc, joi, între ora 10.00 până la 14.30, procedura de adopție nefiind deloc complicată, potrivit reprezentanților Salubrității Craiova.

„În cazul animalelor care au petrecut deja 7 zile lucrătoare în adăpost și sunt sterilizați, adopția se face pe loc, în baza unui act de identitate. Procedura de adopție este absolut gratuită, începând de la sterilizare, vaccinare și deparazitare și până la înregistrarea în Registrul Electronic al Câinilor cu Stăpân”, au transmis reprezentanții Salubrității Craiova.

Anul trecut, au fost adoptați, de la Adăpostul canin Breasta, nu mai puțin de 1.723 de câini.

În fiecare an, la 4 aprilie, este marcată Ziua internaţională a animalelor fără stăpân. Istoria acestei zile începe în toamna anului 2010, când aproximativ o sută de organizaţii olandeze preocupate de situaţia animalelor fără stăpân au organizat prima conferinţă naţională dedicată acestei probleme.
Articolul precedentBăut și fără permis, un doljean s-a urcat la volanul unei mașini neînmatriculate și a făcut accident
Articolul următorPercheziții într-o comună din Dolj, la domiciliul unui suspect de furt