Un exercițiu de simulare privind pesta micilor rumegătoare, care la ora actuală evoluează în Bulgaria, are loc joi și vineri în Craiova, responsabili din întreaga țară întâlnindu-se pentru a discuta și a pune în practică acțiunile ce se derulează în astfel de cazuri.

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Dolj, Costică Retea, a precizat faptul că deși nu există amenințări la această dată, privind apariția virusului de pestă a micilor rumegătoare, activitățile desfășurate la Craiova sunt unele de pregătire.

„Se desfășoară un exercițiu la Craiova, joi în sală, vineri în teren, pentru simulare privind pesta micilor rumegătoare care evoluează în Bulgaria. Participă ANSVSA și toate structurile din județele țării, adică șefi servicii și cei responsabili cu specia ovină. Momentan nu sunt probleme dar este necesar un astfel de exercițiu ca să știm ce avem de făcut în cazul în care ne confruntăm cu o asemenea problemă”, a spus Retea.

Pesta micilor rumegătoare este o boală virală gravă, care nu afectează omul, dar afectează rumegătoarele mici, respectiv ovinele şi caprinele. Boala se transmite în principal prin contact direct, iar mortalitatea în cazul animalelor infectate poate ajunge la 70%.

Articolul precedentAutoritățile doljene continuă sacrificarea porcilor din Comănicea. Revolta de miercuri a localnicilor îngreunează situația: „Din păcate există risc de răspândire a virusului”-VIDEO
Articolul următorPreședintele CJ Dolj: „Trebuie să primim rezultatul expertizei tehnice pe care o facem la Spitalul  Județean Clinic de Urgență Craiova”