Reprezentanţii Primăriei Craiova au finalizat Planul Urbanistic Zonal pentru introducerea în intravilan a terenului pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova, aprobarea acestuia urmând a fi supusă la vot, în şedinţa ordinară de joi a Consiliului Local Craiova.  

Din raportul întocmit de către cei de la Direcţia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Craiova rezultă că au fost obţinute toate avizele necesare, cel de la Ministerului Dezvoltării Regional fiind în curs de soluționare.

De asemenea, în raport se mai precizează faptul că locurile de parcare vor fi doar la subsolul clădirilor, accesul intervenţiilor de urgenţă nu vor intersecta partea de carosabil destinat personalului medical sau pacienţilor şi se va asigura şi un heliport.

“Spaţiile neconstruite şi neocupate de accese şi trotuare de gardă vor fi înnierbate şi plantate cu un arbore la fiecare 100 metru pătrat. Se vor asigura minimum două accese auto și pietonale separate pentru obiectivul de investiții propus, ce vor face legătura cu rețeaua de circulație majoră, respectiv la Sud Șoseaua de centură a municipiului Craiova (Ocolitoarea Nord) și DJ 643F Craiova-Ghercești la Est. Accesul carosabil rezervat salvării/intervențiilor de urgență nu va intersecta aleile de acces carosabil pentru personal și pacienți. Se va asigura infrastructura necesară intervenției de salvare aeriană (heliport). Împrejmuirile la stradă vor avea soclu opac de maximum 60 cm înălţime şi vor putea fi (semi) transparente, până la înălţimea de 1,80 m. După caz, împrejmuirea către căile de circulație majoră poate fi dublată de gard viu. Aleile carosabile din interiorul amplasamentului vor fi conformate: cu o bandă de circulație (3,50 m lățime) pentru cele cu o lungime de până la 10,00 mm si cu două benzi de circulație (7,00 m lățime) pentru cele cu lungimea egală sau mai mare de 10,00 m”, se arată în raportul Direcţiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Craiova.

Spitalul Regional Craiova va fi gata, potrivit autorităţilor, în anul 2021, valoare investiţiei fiind de peste 500.000.000 de euro, din care 50.000.000 de euro sunt fonduri nerambursabile.

Articolul precedentStreet Food Festival, în premieră la Craiova
Articolul următorSe primesc cererile pentru „Banii de liceu”