Spitalele vor primi gratuit medicamentul fabricat la Antibiotice, folosit în tratamentul contra coronavirusului, se arată pe pagina de Facebook a companiei din Iaşi.

 

“Antibiotice Iaşi va produce în două etape medicamentul pe bază de hidroxiclorochină folosit în tratamentul contra COVID-19.

3,5 mil. comprimate de câte 200 mg/cpr vor ieşi pe porţile fabricii de medicamente din Iaşi până la finalul anului, în iarnă.

„În această săptămână, substanţa activă hidroxi­clorochina va ajunge la compania Antibiotice, Producţia se va realiza în secţia comprimate din cadrul diviziei de forme solide orale, care are o capacitate de aproximativ 500 mil. cpr/an“, au transmis reprezentanţii Antibiotice.

În prima fază va produce un milion comprimate, urmând să reia producţia şi în toamnă, când este aşteptată o posibilă revenire a virusului.

Medicamentele vor fi destinate exclusiv si gratuit tuturor spitalelor pentru tratamentul pacientilor cu COVID-1.

Amintim că Antibiotice a reluat producția de Paracetamol si Novocalmin, (eliberate pe baza de reteta), medicamente folosite în tratamentul febrei la pacientii cu COVID19, în contextul cererii mari din partea spitalelor și a pacienților.

Articolul precedentVIDEO. Imagini de coșmar dintr-un cămin pentru bătrâni din Craiova. Camere fără ferestre și mâncare ținută în bidoane
Articolul următorMinistrul Sportului anunță că România e pregătită să găzduiască mai multe meciuri la Euro