Un elev de clasa a XI-a, de la Liceul Tehnologic Special Beethoven din Craiova, care miercuri susținea proba obligatorie a profilului din cadrul simulării examenului de Bacalaureat, a fost eliminat după ce a fost prins că încerca să copieze. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Nicoleta Lițoiu, examenul s-a desfășurat în toate cele 46 de unități de învățământ preuniversitar din județul Dolj care școlarizează elevi de clasa a XI-a și a XII-a.

„La nivelul județului Dolj, 10.600 de elevi au fost înscriși pentru a susține această probă. La clasa a XI-a, procentul de prezență a fost de 69,56%, iar la clasa a XII-a, de 71,17%. În timpul probei scrise, a fost eliminat un elev din clasa a XI-a de la Liceul Tehnologic Special Beethoven”, a spus Lițoiu.

Joi, doar elevii claselor a XII-a vor susține proba la alegere a profilului, 5.360 de elevi din Dolj fiind înscriși pe liste.

Scopul simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, în anul școlar 2018 – 2019 este familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen de bacalaureat național și de a optimiza rezultatele obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale, au mai spus reprezentanții ISJ Dolj.

Articolul precedentCentru cu activități multiple și moderne pentru copiii și tinerii din Craiova
Articolul următorCopil de 12 ani, lovit de mașină pe o stradă din Craiova