Patru angajați ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj au fost decorați de ministrul de Interne, anul trecut, pentru rezultatele remarcabile obținute de-a lungul carierei lor, toți cei patru jandarmi participând la misiuni dificile naționale sau internaționale, salvând viața altor persoane.  

Potrivit unei situații întocmite de către reprezentanții IJJ Dolj, plutonierul adjunct Stănel Stănescu a primit din partea Ministrului Afacerilor Interne, Emblema de Onoare a MAI cu însemn de război.

Acesta a participat în perioada 2005-2010 la misiuni internaţionale pentru menţinerea păcii în Provincia Kosovo sub egida O.N.U. Într-una dintre misiuni, în 2008, şi-a salvat 20 de colegi militari de diferite naţionalionalităţi, transportându-i cu mijlocul auto din dotare, la cel mai apropiat punct sanitar, pentru a primi îngrijiri de specialitate. Pentru faptele sale, subofiţerul a fost decorat de  Preşedintele României cu Medalia bărbăţie şi Credinţă pe timp de război şi de Reprezentantul ONU pentru misiunea UNMIK (United Nations Interim Administration Mission in Kosovo).

La rândul său, locotenentul colonel Cătălin Bădulescu şi-a demonstrat capacităţile profesionale în misiunea Resolute Support din Afganistan în anul 2015 obţinând rezultate remarcabile în identificarea unor riscuri la reţeaua de securitate cibernetică a Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării din Afganistan, fiind considerat de partenerii de coaliţie drept cel mai bun expert în securitate cibernetică.

„Acesta a fost notat la evaluarea misiunii cu calificativul excepţional, aprecierea fiind din partea reprezentantului de securitate cibernetică NATO şi a fost decorat de Ministrul de Interne cu Insigna de Serviciu pentru misiuni internaţionale. Având în vedere meritele ofiţerului, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, ministrul afacerilor interne i-a acordat Emblema de Onoare a MAI pentru misiuni internaţionale”, au transmis reprezentanții IJJ Dolj.

Cel de-al treilea jandarm recompensat este plutonierul major Ionuț Pîslan. Acesta s-a evidenţiat prin modul exemplar în care a acţionat, împreună cu echipa din subordine, pentru a salva de la înec doi copii în vârstă de 9 ani şi respectiv 10 ani, ce căzuseră în apa îngheţată a lacului de pe raza localităţii Filiaşi. Subofiţerul a fost recompensat cu avansare în grad, la excepţional, de către inspectorul general al Jandarmeriei Române şi cu Citare prin Ordin de Zi pe Unitate de către inspectorul şef al IJJ Dolj. De asemenea, Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan i-a acordat Emblema de Onoare a MAI.

De asemenea, slt. Liviu Dumitraşcu a fost recompensat pentru modul în care a acţionat într-o misiune specifică, pentru salvarea vieţii unui copil în vârstă de 6 ani şi 11 luni, care plecase voluntar de la domiciliul său de mai bine de 24 de ore. Ofiţerul cât şi membrii echipei de jandarmi au fost recompensaţi de inspectorul şef al IJJ Dolj cu Citare prin Ordinul de Zi pe Unitate şi de asemenea i s-a acordat Emblema de Onoare a MAI.

Articolul precedentTaximetriștii din Craiova, în vizorul polițiștilor de la Rutieră
Articolul următorZiua Unirii, sărbătorită prin mișcare la Water Park Craiova