Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Jiu au montat, duminică, 19 baraje de neutralizare a biodieselului, limitând astfel pericolul de poluare a apei, creat după ce un tren marfar a deraiat, în zona viaductului Cârcea.

Potrivit reprezentanților ABA Jiu, s-a acționat întreaga zi, afirmând că s-a acționat întreaga zi cu un buldoexcavator, material absorbant, intervenind și ABA Olt la rezolvarea situației. „Evenimentul s-a produs pe o vale necadastrată care este alimentată dintr-o cismea ale cărei ape se scurg în pârâul Preajba. Pentru limitarea efectelor, ISU Dolj a intervenit prin realizarea unei gropi, dar care între timp s-a umplut cu produsul scurs. Distanța până la confluența cu cursul de apă Preajba este de 2 kilometri. A.B.A Jiu a acționat cu baraje și material absorbant și în zona podului rutier din localitatea Cârcea spre Preajba. Echipa Intervenție Rapidă a acționat aval de podul rutier, pe o lungime de 1,5 kilometri, prin administrare de spilsorb. A fost solicitat sprijinul ABA Olt, pentru baraje absorbante, cu lungimea de 150 de metri”, se arată într-o informare transmisă  de ABA Jiu.
Până duminică seara, s-a reușit ridicarea unui număr de aproximativ 19 baraje de neutralizare. În același timp, spun reprezentanții ABA Jiu, s-a luat legătura cu două firme specializate în depoluări, încercându-se preluarea biodieselului din cele șapte vagoane căzute în râpă.
Articolul precedentProtest pașnic la Craiova, în cea de-a treia zi de mitinguri
Articolul următorVIDEO. O maşină a luat foc în cartierul craiovean Lăpuş