Un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Craiova, a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti după ce, în cursul zilei de joi, a fost depistat de două ori în trafic, la volanul unui autoturism, fără a deţine permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Gîrd, a declarat că, pentru prima dată, tânărul a fost depistat, în timp ce conducea un autoturism pe strada Brestei, având o concentraţie de 1,05 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat şi având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.  El a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior, în cursul aceleiași zile, după mai multe ore, un alt echipaj din cadrul Biroului Rutier Craiova a depistat aceeaşi persoană, care conducea un autoturism prin Craiova.

Tânărul a fost testat din nou cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 1,03 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. De această dată, el a refuzat recoltarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat unei instanţe cu propunerea arestării preventive pe 30 de zile.

„În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. În baza probatoriului administrat, poliţiştii au dispus reţinerea persoanei în cauză, pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj. Cel în cauză urmează a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Articolul precedentMateriale sanitare în depozitul Spitalului de Urgență Craiova, după opt luni de așteptare
Articolul următorMinistru despre Diaspora: „Există foarte mulţi români care îşi doresc să se întoarcă înapoi, să contribuie la viitorul României”