Parcare cu plată în fața instituției, rezerve special amenajate pentru pacienții care vor condiții de cazare contra cost și servicii medicale cu plată oferite de către medicii unității spitalicești, după orele de program. Pe aceste lucruri s-a bazat managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova, Alin Demetrian, când și-a făcut planul privind suplimentarea veniturilor proprii ale instituției.

Demetrian consideră că parcarea cu plată ar fi una dintre modalitățile de a aduce bani în vistieria instituției. De asemenea, amenajarea unor rezerve, pentru a fi oferite pacienților contra unui anumit tarif, este o a doua posibilitate de a crește încasările. „Am făcut și un plan cu privire la suplimentarea veniturilor instituției. Am luat în calcul reamanajarea parcării și stabilirea unei taxe de parcare. Este o sursă de a aduce bani în instituție. Sunt spitale care au rezerve pe care le pun la dispoziția pacientului contra unui tarif stabilit pentru fiecare zi de găzduire. Se pot face și la noi astfel de rezerve, pe fiecare secție”, a spus Alin Demetrian.

Referitor la consultațiile contra cost efectuate de către medicii din spital, chiar în cadrul instituției, Demetrian caută varianta legală pentru a pune în practică planul său. „Putem obține fonduri dacă noi, medicii, facem consultații contracost în spital. Aș vrea să găsim calea legală pentru ca în cabinetele din spital, după program, să ne putem continua activitatea. Să readucem medicii în spital. Să nu mai fie nevoiți să meargă la cabinetele particulare. Trebuie găsită varianta legală de împărțire a banilor obținuți. Adică trebuie să știm cât revine spitalului, cât medicului. Vor exista liste cu tarife, totul vizibil. Acum căutăm varianta de lucru și vom veni cu un răspuns final și în acest sens”, a conchis managerul SJCU Craiova.

Articolul precedent30 de purcei din rasa „Mangalița”, livrați în județul Dolj. Solicitanții, ceva mai optimiști
Articolul următorDoljeni infectați cu virusul West Nile