O nouă livrare de purcei din rasa „Mangalița”, efectuată la începutul acestei săptămâni în județul Dolj, le dă speranțe doljenilor care s-au înscris în program. Dacă la sfârșitul lunii trecute abia s-a reușit furnizarea unui număr de doi purcei, luna iulie pare a veni cu semne bune. Astfel, nu mai puțin de 30 de animale au ajuns la patru crescători din județ.

Potrivit reprezentanților Direcției pentru Agricultură Dolj, cel care a asigurat cei 30 de purcei este crescătorul din Dăbuleni, Doru Vârcan. Animalele au ajuns la fermieri din Teasc, Sopot, Almăj și Pleșoi, cei mai mulți purcei fiind livrați în Teasc. „Marți, a avut loc o nouă livrare de 30 de purcei în județul Dolj către patru beneficiari. Norocoșii sunt: Preda Benone, Marinescu Nicu, Pasăre Mitru și Olaru Domnica”, anunță instituția doljeană, pe pagina de socializare.

Conform proiectului Ministerului Agriculuturii, purceii pot fi livraţi atunci când ajung la o greutate de minimum 10 kilograme, fiecare, iar furnizorul primeşte 250 de lei pentru animalul predat beneficiarului. Acesta din urmă se poate înscrie în proiect cerând de la doi la zece purcei dar doar cu număr par. După perioada de acomodare, timp în care între şapte şi zece zile stă în spaţiu închis, animalul ajunge într-un mediu liber, pe exploataţii agricole, iar când atinge greutatea de 130 de kilograme este predat procesatorului. Jumătate din cantitate rămâne la cel care i-a crescut luând decizii cu privire la utilizarea lor.

Articolul precedentCSM Slatina-Cozia Călimănești, duel în primul tur al Cupei României
Articolul următorParcare cu plată și consultații contra cost, la Spitalul Județean de Urgență Craiova