Ultimul control făcut de către inspectorii de muncă în restaurantele tip fast-food, pizzeriile sau localurile-bufet expres din județul Dolj a scos în evidență faptul că o parte dintre administratorii acestor tipuri de unități continuă să deruleze activități cu personal fără contracte de muncă. De asemenea, reprezentanții ITM Dolj au depistat și foarte multe nereguli în privința sănătății și securității la locul de muncă.

Potrivit unui comunicat al ITM Dolj, aceste verificări au avut un caracter inopinat, în domeniul relațiilor de muncă, efectuându-se nu mai puțin de 41 de acțiuni de control la angajatorii doljeni care activează în acest domeniu. „Cu ocazia verificărilor au fost depistate 22 de deficiențe privind primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea contractului de muncă în formă scrisă, acordarea repausului săptămânal, evidența timpului de muncă la punctul de lucru, neînmânarea contractului de muncă, netransmitera elementelor contractului de muncă în Revisal. Pentru toate acestea, inspectorii au dispus măsuri de remediere. Totodată, au fost identificați şi sancţionați cu amenzi în valoare de 80.000 lei, patru angajatori la care au fost depistate șase persoane care desfășurau activitate fără a avea forme legale de angajare”, se arată în comunicatul ITM Dolj.

În domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat controale la 38 de angajatori, urmărind cu precădere verificarea modului în care angajatorul a organizat activitățile de prevenire și protecție și măsurile tehnice, sanitare, organizatorice și de altă natură luate pentru eliminarea riscurilor profesionale specifice acestor localuri. „În timpul verificărilor au fost depistate 41 deficiențe cu privire la utilizarea echipamentului individual de protecție, semnalizarea de securitate și sănătate în muncă, valabilitatea buletinelor PRAM, pentru care inspectorii au dispus măsuri de remediere, 30 dintre angajatorii controlați fiind sancționați cu avertismente”, se mai arată în comunicatul de presă al ITM Dolj.

Articolul precedentVIDEO. Campioana balcanică la matematică din Olt s-a întors acasă
Articolul următorStănescu a anunţat data la care va renunţa la şefia PSD Olt