Ascunși printre textile și plastice, așa au fost găsiți 26 de cetățeni irakieni, printre care și opt minori, în remorca unui TIR, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat. Șoferul a spus că nu știa că are și persoane în mașină, o anchetă fiind acum demarată în acest caz. 

Conform documentelor de însoţire a mărfii, în autocamionul respectiv ar fi trebuit să fie textile şi plastice din Turcia pentru Olanda. „Acționând în baza unei analize de risc, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români şi bulgari a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Cu ocazia controlului specific, în interiorul compartimentului de marfă au fost descoperiţi ascunşi, printre textile, 26 de cetăţeni străini . În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii  de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni irakieni, 14 bărbaţi, 4 femei şi 8 minori, cu vârste cuprinse între 5 şi 45 de ani. O parte dintre aceştia se aflau în posesia unor documente din care reiese că sunt solicitanţi de azil în Bulgaria. La cercetări, persoanele în cauză au declarat că doreau să ajungă  într-un stat din vestul Europei. Șoferii au declarat că nu ştiau că persoanele erau ascunse în compartimentul de marfă al mijlocului de transport”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului romano-bulgar, migranţii, șoferii şi mijlocul de transport au fost predați Politiei de Frontiera Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii masurilor legale ce se impun.

Articolul precedentStudenți din cinci state, la școala de vară din cadrul Universității din Craiova
Articolul următorExplozie urmată de incendiu, la o casă din Târgu Jiu (FOTO)