Nu mai puțin de 13 tineri din Italia, Bulgaria, Croaţia, Cehia, China au ales să petreacă trei săptămâni la Universitatea din Craiova. În perioada 9 – 29 iulie 2018, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Universităţii din Craiova organizează cursurile şcolii de vară „Constantin Brâncuşi”.

De luni până sâmbătă, în prima parte a zilei, în intervalul orar 10.00-14.00, tinerii participanți vor beneficia de cursuri de limbă română şi de cursuri de civilizaţie românească.

Pe 22 şi 23 iulie, participanţii la cursurile şcolii de vară „Constantin Brâncuşi” vor pleca în excursii tematice la Târgu Jiu şi Drobeta-Turnu Severin. „Nu vor lipsi din programul Şcolii de vară „Constantin Brâncuşi”, vizite la muzeele din Craiova: Muzeul Olteniei, secţia Ştiinţele Naturii, Muzeul de Arheologie, Muzeul de Etnografie şi Folclor şi plimbări în Centrul Vechi al Craiovei, Piaţa Mihai Viteazu, Grădina Botanică, Parcul „Nicolae Romanescu”, Parcul Tineretului. De asemenea, studenţii vor participa la ateliere de lucru interculturale”, au precizat reprezentanții Universității din Craiova.

Pe 27 iulie, studenţii vor susţine testul final de limbă română, iar pe 28 iulie, participanţii vor primi certifícatele de competenţă lingvistică conform cadrului european comun de referinţă pentru limbi şi va avea loc seara festivă cu o cină tradiţională românească.

Articolul precedentTârgujian reținut pentru tentativă de omor
Articolul următor26 de irakieni, depistați în remorca unui TIR în Vama Calafat