Zece meșteri populari din mai multe zone ale țării au ajuns, vineri, la Craiova, pentru a participa, până duminică, la evenimentul „Satul Românesc în zi de sărbătoare”.

Cele mai așteptate momente ale acțiunii derulate în centrul Băniei sunt demonstrațiile practice, meșterii aducând în atenție tehnici de olărit, de țesut sau de încondeiat ouă.

„Craiovenii sunt invitați să asiste și să se se bucure alături de meșteri populari din țară, de cele mai diverse și variate demonstrații în aer liber, de meșteșuguri tradiționale din România precum: tehnica olăritului, ouă încondeiate, tehnica realizării țesăturilor de casă și interior, toate reunite într- o expunere în aer liber cu vânzare, găzduită în Piața Frații Buzești, zilnic, de vineri până duminică, în intervarul orar 10.00-18.00”, este mesajul organizatorilor.

Evenimentul cultural „Satul Românesc în zi de sărbătoare” este realizat de Muzeul Olteniei, Secția de Etnografie, cu prilejul evenimentului Zilele Municipiului Craiova.

De asemenea, au fost amenajate și standuri expoziționale cu produse tradiționale românești.

Articolul precedentTânăr din Craiova, reținut pentru tâlhărie
Articolul următorUn bărbat din Dolj a venit BĂUT să susţină examenul pentru obţinerea permisului de conducere. Ce ALCOOLEMIE avea – VIDEO