Astăzi, valul de căldură va persista în regiunile sud-vestice și sudice, unde pe arii relativ extinse va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 37 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, la munte, în mare parte din Transilvania, local în Moldova, Muntenia și pe arii restrânse în restul teritoriului. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și vor fi vijelii și grindină.

În București, valul de căldură va persista, disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara, când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă, mai scăzută decât în ziua anterioară, va fi de 35…36 de grade.

La munte, vremea va fi în general instabilă. În cursul zilei, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și vor fi vijelii și grindină. Noaptea cerul va fi variabil și doar izolat va mai ploua slab. Temperaturile vor marca o scădere ușoară față de ziua precedentă.

La mare, vemea va fi în general frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare mai ales ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 29 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 22 și 24 de grade. 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentGeneralul Dumitru Iliescu: „Coldea ar trebui să fie acuzat de înaltă trădare! Nu se va îndepărta niciodată de Sistem”. Cum a eșuat planul candidaturii lui Kovesi la Cotroceni
Articolul următorTrupul tânărului luat de apele râului Natisone, în Italia, a fost găsit după 23 de zile de căutări