Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, la Forumul Industriei Auto de la Craiova, că oamenii au dreptate să fie supăraţi pe ritmul în care se construiesc autostrăzi, însă a dat vina pe guvernările anterioare, amintindu-l pe Traian Băsescu care, atunci când era ministrul Transporturilor, a declarat că România nu are nevoie de autostrăzi.

Prim-ministrul spune că a modificat legislaţia pentru ca autostrăzile să poate fi construite în parteneriat public privat.

„Nu în ultimul rând, ne preocupă problema cea mai arzătoare pentru industria auto, infrastructura de transport. Am modificat legislaţia pentru a creşte posibilitatea de a dezvolta infrastructura inclusiv prin intermediul parteneriatului public privat. Vom lua şi alte măsuri care să uşureze şi să grăbească acest proces. Ministrul Transporturilor este astăzi aici alături de mine şi ştie ce greutate apasă pe umerii săi. După atâţia ani, în care lucrurile au mers cu încetinitorul, guvernul pe care îl conduc a luat în piept această provocare şi vom demonstra că se poate”, a declarat Dăncilă.

Ea a mai spus că PSD a făcut cei mai mulţi kilometri de autostradă din reţeaua existentă, adăugând că celelalte guverne au avut ca bilanţ zero, în acest domeniu.

„Oamenii au dreptate să fie supăraţi pentru ritmul în care s-a lucrat în această perioadă, însă adevărul trebuie spus până la capăt. În guvernările PSD s-au făcut peste 500 de kilometri de autostradă din cei existenţi. În alte guvernări, au fost zero kilometri. Să nu uităm că ministrul Transporturilor din anul 1999, devenit apoi preşedintele României, ne explica faptul că România nu are nevoie de autostrăzi, ne ajung drumurile naţionale. Ne luptăm, de ani buni, cu această mentalitate profund greşită, dar şi cu o serie de piedici puse parcă intenţionat de unii”, a declarat premierul.

Articolul precedentA început Forumul Industriei Auto, la Craiova
Articolul următorDăncilă, despre licitaţia anulată la două tronsoane ale drumului Craiova-Piteşti: „Lansăm din nou licitaţia, anul acesta”