Viitoarele mămici din Craiova au asaltat reprezentanții primăriei cu mesaje și telefoane, imediat după ce în spațiul public s-a lansat ideea că și Maternitatea Spitalului Municipal Filantropia trebuie să se transforme în spital suport pentru COVID-19. Primarul Mihail Genoiu face apel către autoritățile competente, în special către Ministerul Sănătății, menționând că pot fi luate în calcul și alte unități medicale din județ în acest sens cum ar fi cele din Băilești, Segarcea sau Filiași.  

Viitoarele mămici care urmează să nască la Filantropia, în următoarele săptămâni, speră ca cei din Ministerul Sănătății să caute alte soluții.

„Maternitatea Filantropia, incluzând secțiile de Ginecologie și Neonatologie, modernizate recent de municipalitatea craioveană, este recunoscută la nivel național că dispune de condiții deosebite de dotare și spitalizare, dar și de o asistență medicală de excepție. Apelul acestor oameni disperați îl transmit mai departe pentru a fi preluat de DSP Dolj, dar în special de Ministerul Sănătății. Îl rog pe dl. Secretar de Stat Horațiu Moldovan să încerce să găsească și alte soluții decât aceea de a restricționa dreptul viitoarelor mămici din Craiova sau din împrejurimi la asistență medicală în condiții de siguranță. De asemenea, Spitalul Municipal Filantropia găzduiește și o Clinică de Hematologie, care deservește pacienții din toată regiunea Olteniei”, spune Mihail Genoiu.

În prezent, municipalitatea craioveană pune la dispoziția autorităților cel mai mare număr de paturi pentru COVID-19, la Spitalul „Victor Babeș”.

„Reamintim faptul că municipalitatea craioveană, prin Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș, a pus la dispoziția autorităților competente cel mai mare număr de paturi din țară (436), după Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș din București, strict pentru a prelua doar pacienții infectați cu coronavirus! Iar alte 164 paturi sunt pregătite, Primăria Craiova punând la dispoziție un total de 600 de paturi, la cele mai moderne standarde”, a adăugat Genoiu.

Acesta a mai spus că Ministerul Sănătății poate lua în calcul și unitățile medicale din Segarcea, Băilești sau Filiași.

„În aceste condiții, vă rog insistent să încercați găsirea și altor variante la spitale municipale din județul Dolj – Spitalul Municipal Prof. Dr. Irinel Popescu Băilești, Spitalul Orășenesc Segarcea, Spitalul Filișanilor, care pot deveni spitale suport pentru pacienții infectați de coronavirus. Sunt vocea viitoarelor mămici, a părinților în așteptarea unui bebeluș, dar și a pacienților care suferă de diverse boli de sânge, care, în doar câteva ore, au tras un semnal de alarmă vizavi de posibila situație în care nu vor mai putea beneficia de servicii medicale urgente pentru necesitatea lor”, este mesajul primarului Craiovei.

Această idee a fost lansată în spațiul public în urmă cu 24 de ore.

Articolul precedentPlata ratelor la bănci va fi amânată până la sfârșitul anului
Articolul următorAccident de muncă mortal la Sala Polivalentă din Craiova. Bărbat găsit fără suflare în încăperea unde este centrala