Poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit, luni, în urma unui control efectuat asupra  unui microbuz, cantitatea de 20.760 de țigarete, ascunse și nedeclarate. Țigaretele aparțineau șoferului mijlocului de transport, un cetăţean bulgar.

Ieri dimineață, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean bulgar, în vârstă de 38 de ani, conducând un microbuz.

În urma controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse și nedeclarate, într-un loc special amenajat, 20.760 de țigarete, de diferite de mărci, care aveau aplicate timbru bulgăresc.

„Colegii noștri au stabilit faptul că țigaretele descoperite aparțineau șoferului mijlocului de transport, care nu deţinea documente de proveniență pentru bunurile respective. Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 21.000 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști, iar în cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 1.000 țigarete , conform art. 452 din  Legea 227/2015”, arată Poliția de Frontieră.

Sursa: Realitatea de Dolj

Articolul precedentDolj: Firma fiului unui consilier local din Bârca avea contracte cu primăria
Articolul următorCod Galben de ploi, emis de meteorologi. Ce judeţe sunt vizate