Două percheziţii domiciliare au fost efectuate, joi dimineață, în Craiova și Bucovăț, oamenii legii găsind în locuințele personaelor vizate arme neletale şi muniţia aferentă acestora.

Bunurile depistate cu această ocazie au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

„În această dimineaţă, poliţişti din cadrul I.P.J. Dolj –Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova şi Secţiei 3 Poliție Rurală Bucovăţ au organizat o acțiune pe linia nerespectării regimului armelor și munițiilor, efectuând două percheziții domiciliare, la  locuinţele a doi bărbaţi de 32, respectiv 50 de ani, din Bucovăţ şi Craiova”, a declarat Cosmin Grădinaru.

La persoana din Bucovăţ, poliţiştii au găsit un pistol neletal, supus autorizării,  calibrul 9 mm şi 29 de cartuşe neletale, în timp bărbatul din Craiova deținea o armă neletală de tir, cu aer comprimat, calibrul 5,5 mm şi 28 de diaboluri.

„Din cercetări s-a stabilit că arma şi cartuşele depistate în Bucovăţ, au fost cumpărate la finalul lunii mai a acestui an, din Bulgaria şi au fost introduse ilegal de bărbatul de 32 de ani, în România, fără a le declara organelor de control vamale”, a completat Grădinaru.

De asemenea, poliţiştii au stabilit faptul că niciunul dintre cei doi bărbaţi nu era deţinător legal de arme şi muniţii.

Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată, a mai transmis reprezentantul IPJ Dolj.

Articolul precedentSusținere financiară de zeci de mii de dolari pentru șase proiecte sociale ale studenților din Craiova
Articolul următorAu furat peste 450 de metri de cablu telefonic dintr-o comună din Dolj. Patru tineri sunt cercetați