Operațiunea de ridicare a locomotivei și a vagonului căzute de pe podul de la Cârcea, județul Dolj, după ce un tren încărcat cu biodiesel a deraiat în data de 12 august, este în plină desfășurare, acțiunea dovedindu-se a fi extrem de dificilă.

Macaraua de peste 600 de tone a ajuns la Cârcea zilele trecute, a fost asamblată și marți dimineață a fost demarată operațiunea de ridicare a locomotivei și a vagonului căzute în râpă.

Prima încercare a celor implicați în acțiune s-a dovedit a fi un eșec, pământul lăsându-se sub greutatea mastodontului și nepermițând efectuarea manevrelor de ridicare. Operațiunea continuă și la această oră, autoritățile sperând ca situația să se rezolve. Macaraua adusă la Cârcea are o înălțime de 50 de metri, acționându-se cu mai multe brațe pentru a ridica vagonul și locomotiva.

Accidentul de tren, din data de 12 august, a dat peste cap întreaga circulație feroviară din România. Totul s-a petrecut din cauza faptului că mecanicul, băut fiind, a ignorat culoarea roşie a semaforului şi a intrat pe o linie închisă, aflată în reparaţii. Podul s-a rupt, locomotiva şi un vagon rămânând suspendate. Pentru a fi mutate a fost nevoie de această macara de mare tonaj.

Articolul precedentCraiova va fi gazda unei întâlniri europene pe tema migrației
Articolul următorConferință regională de cancer bronhopulmonar, la Craiova. Participă medici din țară și de peste hotare