Publicată de Universitatea din Craiova pe Vineri, 28 Septembrie 2018

Peste 2.000 de persoane au participat, vineri seara, la “Noaptea cercetătorilor”, eveniment organizat la Universitatea din Craiova, experimentele şi conferinţele fascinante din diverse domenii prezentând interes pentru participanți.

Potrivit reprezentanților Universităţii din Craiova elevii și tinerii din municipiu au putut vizita standuri din mai multe domenii: fizică, chimie, matematică, horticultură, agricultură, mecanică, geologie, inginerie electrică, automatică, educaţie fizică şi kinetoterapie, litere, pictură, baze de date.

Fiecare experiment a fost prezentat de profesori şi studenţi specializaţi în domeniu, astfel încât fenomenele ştiinţifice să fie înţelese de cei prezenţi la eveniment, indiferent de nivelul cunoştinţelor.

“Noaptea Cercetătorilor este un eveniment ce se desfăşoară anual în peste 350 de oraşe din Europa, cu sprijinul Comisiei Europene, aducând ştiinţa în mijlocul publicului. Tema anului 2018 este “HandlewithScience”/”Tratează cu ştiinţă”, un îndemn de a folosi “mintea ştiinţifică” în faţa provocărilor societăţii actuale – pseudoştiinţă, fake news, ideologii inflexibile”, spun  organizatorii.

Articolul precedentFOTO. Impact între un scuter și o mașină, în Craiova. Două persoane au ajuns la spital
Articolul următorVIDEO/FOTO.Un bărbat din Craiova a murit pe loc după ce a ajuns cu mașina într-un stâlp de curent și apoi în gardul unei case