O construcție s-a surpat foarte aproape de câteva case din Craiova, alunecare de teren fiind provocată de solul nisipos și de ploile abundente din ultimele zile. Imaginile cu fenomenul au fost surprinse de camerele de supraveghere.
În zona unde a avut loc alunecarea de teren se construiește un bloc, iar dezvoltatorul imobiliar susține că a respectat totul ca la carte, de vină pentru tot ce s-a întâmplat fiind de fapt natura
„Acum dacă a căzut un pic din colțul ăla și a fugit pământul de sub el și era normal să cadă pentru că nu avea niciun sprijin terasa care a căzut. Adâcimea este făcută ca la carte, dar le-am spus vecinilor de acolo că o să refac tot ce s-a intamplat și nu îi las în pagubă cu niciun ban“, a precizat dezvoltatorul imobiliar.
Viceprimarulmunicipiului Craiova, Stelian Bărăgan, a declarat că în cazul în care Inspectoratul de Stat în Construcții va descoperi că nu s-au respectat măsurile de siguranță în construcția noului bloc, constructorul va fi amendat.
„Le-am pus în vedere să își facă consolidare de mal și să nu fie probleme în zonă și să nu alunece cineva si să semanlizeze că au o lucrare acolo. Au zis că se conformează și au mai fost încă odată cei de la Poliția Locală pe teren, iar cetățenii m-au sesizat astăzi că sunt probleme acolo“, a spus Stelian Bărăgan, viceprimarul Craiovei.
Oamenii au povestit că s-au speriat atât de tare și au crezut că este cutremur în momentul în care terenul s-a surpat la câșiva pași de blocul în care locuiesc.
„Stăteam de vorbă cu un vecin și am auzit un zgomot puternic. Terenul s-a surpat, iar eu m-am speriat și am luat-o la fugă. Nu mai suntem deloc în siguranță în momentul de față. Cei care s-au apucat să construiască chiar lângă noi un bloc nu au consolidat bine terenul și s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Bine că nu a avut loc o nenorocire pentru că în zonă sunt copii și se joacă tot timpul“, a povestit o femeie.
Locatarii blocului din vecinătate se plâng că au mers în audiență la Primăria Craiova, însă autoritățile locale i-au asigurat că nu vor exista probleme.
„În momentul în care au început construcția noi i-am avertizat că solul este nisipos și există pericol de surpare și ne-au tratat cu dezinteres și au continuat să sape până la limita de propietate și s-a adâncit, iar în final vedeți ce s-a întâmplat“, a afirmat un locatar.

Articolul precedentCopac căzut pe Defileul Jiului, în zona Mănăstirii Lainici
Articolul următorColegiul Militar din Craiova și-a premiat prima promoție de absolvenți după reînființare