Un adolescent în vârstă de 17 ani și un tânăr în vârstă de 21 de ani, ambii din județul Dolj, s-au ales cu dosare penale, după ce, miercuri seara, au fost prinși la volanul mașinilor, deși nu aveau permis de conducere. În ambele cazuri, doljenii au fost urmăriți în trafic de către polițiști, crezând că vor scăpa dacă nu opresc la semnalul echipajului și își continuă drumul.   

Potrivit IPJ Dolj, noaptea trecută, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, pe strada Calea București, din Craiova, au observat un autoturism care se deplasa sinuos şi care, la vederea echipajelor de poliţie a schimbat brusc direcţia de mers şi a mărit viteza de deplasare.

Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei în funcţiune, pe mai multe străzi din Craiova.

„Urmărirea s-a finalizat în zona gării din localitate, unde, conducătorul auto a pierdut controlul volanului, a intrat cu autoturismul într-un copac, iar ulterior l-a abandonat şi a părăsit locul accidentului în fugă. Poliţiştii au reuşit prinderea și imobilizarea conducătorului auto, care a fost identificat în persoana unui tânăr de 21 de ani, din Sadova. În urma verificărior efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, informează IPJ Dolj.

Tot noaptea trecută, poliţişti din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Daneți și un elev din cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr Câmpina, pe raza comunei Amărăștii de Jos, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism.

Persoana care se afla la volan nu s-a conformat semnalului, mărind viteza de deplasare, în direcţia comunei Amărăştii de Sus.

„Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei în funcţiune, care s-a finalizat după aproximativ 2 km, pe DJ 561 C, unde, conducătorul auto a pierdut controlul volanului, intrând într-un copac aflat pe marginea părţii carosabile. Conducătorul auto a coborât din autoturism şi, pentru a-şi asigura scăparea, a părăsit în fugă locul accidentului. Poliţiştii au pornit în urmărirea pedestră a conducătorului auto, reuşind, după aproximativ 500 de metri, prinderea şi imobilizarea acestuia. Astfel, a fost identificat conducătorul autoturismului în persoana unui tânăr de 17 ani, din satul Ocolna, comuna Amărăştii de Jos, care a declarat ca nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi că autoturismul îi aparţine”, mai spun reprezentanții IPJ Dolj.

Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În ambele situații, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis, iar cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă.

Sursa: Realitatea de Dolj