Unul dintre leii de la Grădina Zoologică Craiova, în vârstă de aproximativ 17 ani,  a murit luni, îngrijitorii menționând faptul că acesta nu a prezentat semne de boală.

Conform procedurii, angajații Grădinii Zoologice Craiova au anunțat și Direcția de Sanitar Veterinară Dolj despre deces, marți dimineață, întrucât în acest caz se impune efectuarea unei necropsii.

„Începând de luni, Zoo Craiova a pierdut un exemplar leu, în vârstă de aproximativ 17 ani. Animalul nu a prezentat semne de boală. Reprezentanții Grădinii Zoologice au anunțat în această dimineață conducerea DSVSA Dolj. Cadavrul va fi transportat la sediul acestei instituții pentru eliberarea documentului sanitar veterinar de necropsie. Cunoscând faptul că multe din animalele de la Grădina Zoologică din Craiova sunt bătrâne, reprezentanții RAADPFL Craiova au demarat un amplu proces de schimb de animale cu alte grădini zoologice din țară. După reamenajarea Grădinii Zoologice de către Primăria Craiova, animalele dispun de spațiu corespunzător”, au transmis reprezentanții RAADPFL Craiova.

În prezent, la Zoo Craiova avem patru exemplare de leu, respectiv Leon, în vârstă de un an și două luni, Tina în vârstă de opt luni (adusă de la zoo Reșița), cel mai vârstnic exemplar, Dani, care are peste 20 de ani, și o leoaică care are aproximativ 15 ani.

Articolul precedent20.000 de șomeri, în județul Dolj
Articolul următorPatru adolescenţi din Olt, hoţi de baterii de maşini în Craiova. Poliţiştii i-au reţinut