Un şarpe lung de doi metri a fost îndepărtat de jandarmii doljeni, sâmbătă, dintr-o gospodărie din comuna Ostroveni.

Potrivit Jandarmeriei Dolj, reptila a fost ridicată cu ajutorul unui pet şi eliberată în mediul natural.

„În urma unui apel prin S.N.U.A.U. 112, un echipaj de jandarmi din cadrul unitații a fost direcționat, în această după amiază, în comuna Ostroveni, pentru a îndepărta un șarpe dintr-o gospodărie.

Ajunși la adresa indicată, jandarmii au găsit, în beciul gospodăriei, un șarpe de aproximativ 2 m lungime pe care l-au eliberat în mediul natural”, transmite IJJ Dolj.

În astfel de situații, jandarmii recomandă să nu vă apropiați de reptile și să solicitați sprijin prin 112.

Cum ajung şerpii în gospodăriile oamenilor

Reptilele, în special şerpii, sunt animale întâlnite adesea în mediul rural din România, însă pot fi întâlnite şi în gospodăriile oamenilor. Există mai multe motive pentru care aceste animale ajung în apropierea oamenilor.

Unul dintre motive poate fi că şerpii caută hrană. Gospodăriile cu păsări sau animale mici pot atrage şerpii în căutarea hranei. De asemenea, şerpii pot fi atraşi de rozătoarele din gospodărie, care la rândul lor sunt atraşi de hrana sau resturile alimentare.

Alt motiv poate fi locul de hibernare. Şerpii caută adesea locuri calde şi întunecoase pentru a hiberna, iar unele gospodării oferă aceste condiţii. De exemplu, grămezile de lemne sau de gunoi pot fi un loc atractiv pentru şerpi să îşi petreacă iarna.

Un alt factor care poate atrage şerpii în gospodării este vegetaţia densă sau grădinile. Acestea oferă un mediu prielnic pentru rozătoare, insecte şi alte prădători, ceea ce poate atrage şi şerpii în zonă.

Sursa: Realitatea de Dolj

Articolul precedentUn asteroid masiv, cu diametrul între 40 și 90 de metri, va trece astăzi la o distanţă mică faţă de Pământ
Articolul următorUn primar a dus gunoiul în curtea unui localnic, care îl aruncase într- o groapă de gunoi improvizată