Saloanele și cabinetele medicale de la etajul cinci al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova au fost complet renovate, micuții care sunt internați aici, fiind un etaj pentru ei, beneficiind acum de condiții moderne de spitalizare. Atât pe podea cât și pe pereți sunt postere cu imagini din desene animate, lenjeriile sunt speciale pentru copii, iar mobilierul este schimbat în totalitate.

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, în administrarea căreia intră acest spital, pe lângă partea de reabilitare și dotare a celor 14 saloane, au fost cumpărate o ambulanță și un ecograf.

„Am inaugurat, astăzi, un etaj complet renovat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș, un etaj dedicat celor mici și anume etajul cinci. Au fost efectuate lucrări de igienizare, instalare sistem de climatizare, aplicare de pardoseală din PVC special pentru spitale, s-a schimbat mobilierul, s-au achiziționat frigidere și televizoare noi pentru a face șederea micuților pacienți cât mai plăcută. De asemenea, am mai achiziționat un ecograf performant și o ambulanță. Lucrăm la partea de documentație pentru o clădire nouă de imagistică medicală pentru spitalul Victor Babeș în care să se regăsească un RMN, un Computer Tomograf, aparate de ecografie și radiologie”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Acesta a mai spus că a fost semnat și un contract de finanțare din fonduri europene nerambursabile pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice, contract aflat la stadiul de achiziție a serviciilor de proiectare. Astfel, clădirea principală a acestui spital și o clădire aflată în apropiere vor fi refăcute și anvelopate termic.

Atât ambulanța cât și reabilitarea și dotarea saloanelor și cabinetelor medicale de la etajul cinci al unității spitalicești reprezintă o investiție a Primăriei Craiova, cu bani de la bugetul local, după cum a spus directorul spitalului, Adina Turcu.

Valoarea totală a investiției, inclusiv ambulanța, un ecograf și instalația de climatizare, este de 893.074 de lei.

„Ambulanța este de tip A II, care este destinată transportului care nu necesită urgențe medico-chirurgical. Este necesară pentru spital, pentru consulturile interclinice. Adcă noi constatăm că avem o urgență care ne depășește ne ajută foarte mult să ducem pacientul la o altă unitate sanitară. Prețul ei a fost de 279.000 de lei. Din punct de vedere al echipamentelor medicale este o ambulanță care are o targă, un aspirator portabil de secreții, oxigen staționar, având două butelii de 20 de litri și o butelie de 5 litri, dacă pacientul necesită administrare de oxigen până ajunge de la ambulanță în spital”, a menționat directorul Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova.

Articolul precedentUn doljean a furat o baracă din curtea unei unități economice. Prins de polițiști în timp ce efectua transportul
Articolul următorCum circulă transportatorii de mărfuri și persoane pe drumurile naționale din Dolj. Sute de amenzi