Trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, din Craiova, au fost reținuți de polițiști, luni, fiind bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi instigare la tâlhărie. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, unul dintre tineri a tâlhărit o femeie din Apele Vii, căreia i-a furat telefonul. Tot acesta, împreună cu minorul în vârstă de 16 ani, au furat lănțișorul unei alte doljenze.

„Poliţiştii au stabilit că la data de 26 februarie, tânărul de 18 ani i-a sustras unei femei, din Apele Vii, judeţul Dolj, prin exercitarea de acte cu violenţă, un telefon mobil, iar în ziua de 31 mai, acelaşi tânăr, împreună cu un altul de 16 ani, i-au sustras unei femei, în timp ce aceasta se deplasa pe bulevardul Decebal, un lănțișor din aur pe care îl purta la gât. De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul de 23 de ani ar fi săvârşit acte de instigare la infracţiunea de tâlhărie”, a declarat Grădinaru.

Faţă de cele trei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi instigare la tâlhărie, s-a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, fiind duse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj. În cursul acestei zile, tinerii urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu propunere de arestare preventivă.

Articolul precedentJudeţul Dolj, sub cod galben de ploi torenţia şi vijelii, până la ora 23.00
Articolul următorDunărea, peste cota de inundații la Bechet și Calafat