Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, luni după-amiază, pe drumul naţional DN 65, la ieşirea din Craiova spre Balş, din cauza cozii formate la un servici auto, luat cu asalt de şoferii care vor să îşi schimbe anvelopele.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, a declarat că, după ce se trece de această zonă, traficul rutier se desfăşoară normal.

„S-a format coada la un service auto. Sunt multe persoane care au venit să își schimbe anvelopele. După ce se trece de zona respectiva se circula normal“, a declarat Grădinaru.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau să fie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă, și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Articolul precedentChinezii de la Huawei vor să transforme Craiova într-un „oraș inteligent”
Articolul următorNouă stații de reîncărcare pentru mașinile electrice, amplasate în Craiova