Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, luni, că toate avioanele care vin din alte zone ale Europei să fie dezinfectate pe Aeroportul Internaţional Craiova.

Șeful județului Dolj a mai spus că după ce stewardesele care au fost în carantină, la Craiova, au reclamat condițiile din spațiul unde au fost duse inițal, autoritățile județene au schimbat locul de cazare.

„În această dimineaţă am vorbit cu directorul aeroportului și din acest moment nu mai pleacă niciun avion de la noi, nu mai vine niciun avion din Italia. S-a luat hotărârea ca toate avioanele care vin, indiferent cu ce scop şi aterizează pe aeroportul din Craiova, să fie dezinfectate şi avem şi un aparat special, o lampă cu raze infraroşii pe care nu o au celelalte aeroporturi, noi am cumpărat-o. Şi cu această lampă intrăm în avion şi dezinfectăm şi în felul acesta avem această siguranţă că nu ne aduce cineva ceva, nici nu pleacă cu ceva de aici”, a precizat Prioteasa.

Acesta a mai spus că problema coronavirusului va afecta și activitatea aeroportului întrucât vor fi mai puține curse.

„Zboruri mai puţine înseamă şi indicatori mai slabi ai aeroportului. Asta înseamnă că afectează şi personalul de acolo, salariile şi alte lucruri. Va trebui să fim alături de ei pentru că, în acest moment, chiar trebuie să le mulţumim pentru modul în care s-au comportat în această perioadă de timp şi pentru faptul că au fost în prima linie alături de ceilalţi. Aţi văzut că am avut şi un caz unde întreg echipajul unui avion, piloţii şi stewardesele au trebuit să intre în carantină. Poate că acum vă putem spune mai multe. În momentul în care au fost duşi la carantină nu au fost foarte mulţumiţi de ce au văzut pe acolo. Au şi trimis nişte mesaje şi fotografii la Geneva sau Budapesta, şi atunci am luat măsura să-i mutăm într-un alt spaţiu şi să le asigurăm acolo şi confort şi intimitate. Şi, în ultimă instanţă, firma care operează pe Aeroportul Craiova, de altfel singura, suntem în stare să facem multe lucruri pentru ei, numai să-i ţinem aici, să nu plece în alte părţi”, a completat șeful județului Dolj.

Articolul precedentSpitalele din Craiova sunt în carantină
Articolul următorPetrecerea de 8 Martie a angajatelor CJ Dolj, anulată. „Parcă nu-ți mai vine să sari într-un picior”