70 dintre candidaţii olteni la titularizare s-au retras din concursul desfăşurat miercuri, în timp ce peste 100 au lipsit de la examen.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, Mirela Paraschiv, a declarat că din cei 586 de candidaţi înscrişi, 112 au absentat. Dintre cei 474 prezenţi, trei s-au retras dinmotive medicale şi alţi 67 din motive personale.

Astfel, 404 candidaţi îşi aşteaptă nota.Primele rezultate vor fi afişate în data de 17 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene pe 17 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 18 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul dedicat în data de 24 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeteminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 26 iulie.

Cadrul normativ care reglementează organizarea şi desfăşurarea concursului naţional de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, precum şi programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe titularizare.edu.ro.

Articolul precedentÎntr-o comună din Olt, apa care curge la robinete este neagră. Primar: „Nici eu nu sunt mulţumit“
Articolul următorMunicipalitatea craioveană a găsit constructor pentru Podul suspendat din Parcul Nicolae Romanescu