Starea deplorabilă a gazonului de pe Stadionul „Ion Oblemenco“ a fost criticată şi de mijlocaşul Nicuşor Bancu, autor al unei triple în deplasarea de la Voluntari, după ce atacantul Alexandru Mitriţă a avut o ieşire nervoasă, la finalul meciului de pe teren propriu cu Chiajna, când a aruncat o bucată de gazon.

Bancu a declarat că echipa nu reuşeşte să marcheze pe teren propriu din cauza terenului şi a suporterilor care îşi înjură propriii jucători

„Probabil că acasă nu reușim să marcăm din cauza terenului. În plus, pe teren propriu suntem înjurați și ne pierdem puțin capul. Azi, fanii au fost admirabili, au cântat și ne-au încurajat pe toată durata meciului”, a spus mijlocașul, la finalul meciului cu Voluntari, citat de digisport.ro.

Craiova a învins, luni seara, FC Voluntari de o manieră categorică, reuşind să marcheze cinci goluri.

Căpitanul Craiovei, Alexandru Mitriţă, a avut o ieşire nervoasă la finalul partidei din etapa a cincea a Ligii I, pierdută pe teren propriu cu Concordia Chiajna, fotbalistul luând o bucată desprinsă din gazonul de pe Stadionul „Ion Oblemenco“, arenă de 50 de milioane de euro, şi aruncând-o nervos la pământ.

Nu este prima dată când gazonul Stadionului „Ion Oblemenco“ naşte dispute. În luna martie, autorităţile locale declarau că aceleaşi probleme la gazon au fost şi după darea în folosinţă a noilor stadioane de al Cluj sau Bucureşti.

„Mi-am exprimat îngrijorarea pentru starea terenului şi am solicitat să se ia măsuri pentru a ajunge într-o stare mai bună. Primăria nu poate schimba gazonul, dar poate face presiuni pentru ca el să fie adus într-o stare bună. Ce s-a întâmplat la Craiova s-a întâmplat şi pe Arena Naţională şi la Cluj Arena, fiindcă nu există o experienţă de adaptare a gazonului la condiţiile climatice din România, fie că a fost vorba de firme româneşti, sau aceasta, din Olanda, care se ocupă de gazonul de pe Ion Oblemenco”, declara primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Noul stadion din Craiova a fost inaugurat anul trecut, la începutul lunii noiembrie, cu un meci amical susţinut de CSU Craiova cu Slavia Praga. Contractul de execuţie pentru noul complex sportiv a fost semnat în mai 2015, iar în septembrie 2015 au început lucrările propriu-zise. Valoarea total a contractului este de 216.068.596,92 lei cu TVA.

Noul Complex Sportiv ”Ion Oblemenco” din Craiova a fost conceput pentru a putea găzdui meciuri din cadrul UEFA Euro 2020 Tournament, FIFA WORLD CUP, UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF – Liga I.

Stadionul poate fi folosit, de asemenea, pentru alte tipuri de sporturi, precum rugby, oină, hochei pe iarbă, mini-hochei sau fotbal american. De asemenea, în incinta complexului sportiv se vor putea organiza şi concerte, târguri, expoziţii, evenimente culturale şi sociale.

Articolul precedentCraiova, victorie la scor în deplasarea de la Voluntari
Articolul următorUniforme și bocanci de peste 43.000 de euro pentru polițiștii locali din Craiova