Tânăra din Craiova care, la sfârşitul lunii iulie, şi-a ucis copilul în vârstă de trei ani pentru că ar fi fost „Diavolul“ va fi internată într-o clinică medicală psihiatrică, expertiza la care a fost supusă concluzionând că nu avea discernământ în momentul săvârşirii faptei.

Decizia a fost luată, miercuri, de magistraţii Tribunalului Dolj, la solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Craioveanca Irina Ina Pleșa, în vârstă de 33 ani, a fost supusă unei expertize psihiatrice de către specialiștii Institutului „Mina Minovici“, care au concluzionat că tânăra nu avea discernământ.

“Dispune internarea medicală a inculpatei Pleşa Ina Irina într-o unitate specializată de asistenţă medicală, până la însănătoșire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol ce a determinat luarea măsurii”, se arată în încheierea Tribunalului Dolj.

Tânăra a fost reţinută după ce şi-a ucis copilul de trei ani, prin sugrumare, în somn.

Aceasta le-a povestit anchetatorilor că și-a strâns copilul de gât, crezând că este un spirit malefic. Femeia era angajată a Direcției pentru Protecția Copilului Dolj, din anul 2008, și se afla în concediu de creștere a copilului, de un an, mai având alți doi copii pe lângă cel căruia i-a luat viața.

Articolul precedentMedic al Spitalului Craiova, amendat după ce a făcut scandal şi a filmat poliţiştii care au venit să-l ancheteze – VIDEO
Articolul următorPlatformă cu locuri de muncă din domeniul juridic, pentru studenţii din Dolj şi Vidin