Pe drumurile naţionale şi judeţene din Dolj s-a intervenit în ritm alert, în noaptea de duminică spre luni, zeci de utilaje și sute de tone de material antiderapnat fiind utilizate pentru a preveni situațiile neplăcute. Au apărut, însă, și șosele impracticabile, doljenii aducând în atenție lipsa de implicare a autorităților locale din mai multe comune. 

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova au dat asigurări, luni dimineață, că toate arterele sunt circulabile și că nu au fost probleme în timpul nopții.

Deși nu s-au înregistrat drumuri blocate, în ultimele 24 de ore, sunt și zone din județ, în mediul rural, unde utilajele nu au ajuns. Este vorba despre drumurile secundare, dar localnicii consideră că acest lucru nu este o justificare pentru autorități.

Un prim semnal a venit din localitatea Fratoștița aparținând orașului Filiași, acolo unde zăpada are câțiva zeci de centimetri, fiind tronsoane de drum greu sau imposibil de tranzitat. „Momente unice în Fratoștița, de vis! Acum 3 minute au trecut cinci reni, doi spiriduși. M-am oprit, oricum nu mai pot înainta… poate prind un selfie și cu Moș Crăciun”, a scris unul dintre localnici, pe pagina de Facebook.

Potrivit raportului DRDP Craiova, de duminică seară, până luni la ora 05.00, s-a acționat pe toate drumurile naționale din Dolj cu 35 autoutilje și s-au răspândit 364 tone de material antiderapant. Este vorba despre DN6, DN6B, DN54A, DN55, DN55A, DN56, DN56A, DN56D, DN 65, DN65F VOS, zăpadă pe carosabil având doi, trei centimetri.

În municipiul Craiova nu au apărut probleme, utilajele circulând întreaga noapte pentru a preveni situațiile neplăcute. Luni dimineață, lucrătorii de la Salubritate Craiova au demarat și lucrările de îndepăratre a stratului de zăpadă de pe trotuare, potrivit edilului municipiului Craiova, Mihail Genoiu.

Articolul precedentBătrân din Teasc, lovit mortal de o mașină. Acesta traversa strada prin loc nepermis
Articolul următorZilele Roboticii și Mecatronicii, la Universitatea din Craiova