Absolvenţii clasei a VIII-a din Dolj care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară la unul dintre liceele din județ sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, mai au o nouă șansă. În data de 7 septembrie, conform calendarului Ministerului Educației, va avea loc o nouă repartizare computerizată, în Dolj fiind disponibile câteva sute de locuri în învăţământul liceal, profesional şi dual.

Conform planului Comisiei Județene de Admitere Dolj, pentru repartizarea din toamnă, la „Învăţământul vocaţional”, sunt alocate 30 de locuri, cele mai multe fiind la Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova (15), data finală de înscriere a candidaţilor fiind 3 septembrie.

În ceea ce priveşte „Învăţământul liceal, Filiera teoretică şi tehnologică, cursuri de zi”, sunt peste 400 de locuri disponibile, cele  mai multe fiind la Liceul Tehnologic „Ştefan Anghel” din Băileşti (53). La Liceul Tehnologic „Petre Baniţă” din Călăraşi sunt 45 de locuri, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Craiova având 38 de locuri. Cele mai puţine locuri, câte unul, sunt la Colegiul „Ştefan Odobleja” din Craiova, Liceul „Traian Vuia” din Craiova, Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” din Dăbuleni, Liceul Teoretic „Henri Coandă” din Craiova.

Referitor la „Învăţământul profesional de stat”, sunt peste 200 de locuri disponibile, 34 fiind la Liceul Tehnologic „George Bibescu” din Craiova, alte 28 sunt la Liceul Tehnologic „Ing. Ionete Aurelian” din comuna Malu Mare, iar la Liceul Tehnologic „Constantin Ianculescu” din Cârcea mai sunt 23 de poziţii care aşteaptă să fie ocupate. În ceea ce priveşte „Învăţământul dual”, sunt rămase libere cinci locuri, la Colegiul Tehnic Energetic din Craiova.

Absolvenţii clasei a VIII-a, care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei precedente şi solicită un loc în clasa a IX-a, învăţământ liceal, vor fi repartizaţi în data de 7 septembrie. Pentru admiterea la „profesional”, în intervalul 31 august – 03 septembrie, va avea loc eliberarea, de către unităţile de învăţământ gimnazial, a fişelor de înscriere pentru „Învăţământul profesional”, candidaţilor care nu au fost în prima etapă şi care solicită participarea la cea de a II-a. De asemenea, în acelaşi interval, se desfăşoară şi înscrierea pentru învățământul dual.

 

Articolul precedentCraiova, doar egal în prima etapă a Ligii I
Articolul următorSuper Rally, în centrul Craiovei pentru al doilea an consecutiv