Grindina și ploile înregistrate în ultimele două luni au afectat aproape 2.000 de hectare de culturi, în județul Dolj, reprezentanții Direcției Agricole menționând că la grâu sunt cele mai mari probleme.

Astfel, din totalul culturilor afectate, o suprafață de 1.907 hectare, 1.642 de hectare o reprezintă cultura de grâu.

Potrivit Direcției Agricole Dolj, cele mai multe probleme sunt în Negoi, Afumați, Moțătei, Catane și Cetate.

Au mai fost calamitate, spune comisia mixtă care a făcut evaluările, 41 hectare de orz, 47 de mazăre, șase hectare de porumb, cinci de floarea soarelui, 45 de hectare de legume în câmp și 21 de hectare de vie.

Procentele de afectare la culturi pornesc  de la 30%, dar sunt zone unde întreaga cultură a fost afectată, au ajuns chiar și până la sută la sută.

După ce au centralizat pagubele, situația a fost trimisă la Ministerul Agriculturii, urmând se stabilească dacă vor fi sau nu acordate despăgubiri.

„În mod normal, comisia evaluează pagubele pentru acest scop însă nu decide nici Directia, nici Prefectura. Am transmis datele spre Ministerul Agriculturii și Ministerul va trimite către Parlament. În corelare cu alocarea bugetara, se va da sau nu o hotărâre prin care se vor da despăgubiri”, a spus Alexandra Iovănescu, reprezentant al Direcției Agricole Dolj.

Articolul precedentFirmele care angajează elevi sau studenți, în timpul vacanței, primesc bani de la stat
Articolul următorDirectorul Filarmonicii Oltenia, care le dorea „un glonţ în cap“ celor care au ieşit cu copiii în stradă, pe 10 august, acuzat că dă invitaţii pe simpatii politice