Cea de-a VIII-a ediție a programului de practică “Școala Juridică de Vară”, organizat de Facultatea de Drept din cadrul Universității din Craiova în parteneriat cu Baroul Dolj, se desfăşoară în perioada 24-28 septembrie.

La eveniment vor participa 12 studenți care urmează studii în domeniul juridic în Craiova, București și Chișinău. Programul celor cinci zile ale Școlii de Vară include cursuri susținute de cadre didactice ale Facultății de Drept, dar și activități la instanțele judecătorești.

„Scopul acestui program, care a devenit deja o tradiție, este de a-i familiariza pe viitorii juriști cu activitatea concretă pe care urmează să o desfășoare după absolvirea studiilor și de a le oferi prilejul să observe în mod direct profesioniștii din domeniu”, menționează Sevastian Cercel, decanul Facultății de Drept din Craiova.

La rândul său, decanul Baroului Dolj, avocatul Lucian Săuleanu, consideră că aceste activităţi practice le oferă studenţilor şansa să cunoască profesia, cu adevărat.

„Astfel de proiecte trebuie încurajate în orice domeniu, pentru a le oferi studenților șansa de a confrunta propriile așteptări cu realitatea profesiei pe care o vor urma. Este o experiență care le va fi cu siguranță de folos în viitor”, a precizat Săuleanu.

 

Articolul precedentProtest la Penitenciarul Pelendava din Craiova
Articolul următorStreet Food Festival, în premieră la Craiova